Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Мертол Шахин спечели първата си победа в българския, виртуален, пистов шампионат на пистата Charlotte Motor Speedway, Северна Каролина (САЩ). Във втория състезателен манш пилотите по традиция потеглят с обърната стартова решетка до десета позиция от първото състезание, което е предпоставка за много повече битки и изпреварвания.

Лидерската позиция в колоната беше ротирана между цели пет пилота (Румен Петков, Стефан Цанков, Павел Лефтеров, Христо Ублев и Мертол Шахин), а изпреварвания се случваха от първата до последната обиколка. Зрелищна борба за всеки сантиметър от пистата, съчетан с джентълменско поведение от всеки един от участниците превърна 16-те обиколки на Charlotte Motor Speedway в истински спектакъл за зрителите.

След драматична размяна на позиции, серия от грешки на почти всички от пилотите най-големият печаливш стана Мертол Шахин. За него това е първа победа от началото на BULERS шампионата. Втори на 4.312 секунди зад лидера, се нареди Даниел Марков. Дани копира представянето си първия манш и с две втори места в четвъртия кръг направи сериозен прогрес в генералното класиране за сезона. Трети старт-финала пресече съотборникът на Марков – Георги Райчев, за когото това е първи подиум в лигата.

Победителят от първия манш – Христо Ублев, имаше проблеми във второто състезание и финишира на 13 позиция. Серия завъртания, повреден автомобил и питстоп го лишиха от добър точков актив след четвъртия кръг. Двата подиума на Шахин върнаха интригата за титлата в BULERS сериите, два кръга преди края на шампионата. Искрен Пондев се изкачи на трето място в генералното подреждане на 31 точки зад Мертол и само 1 точка преднина пред Георги Димитров.

Гледайте запис от тренировките, квалификацията и двата състезателни манша от четвъртия кръг на BULERS

Абонирайте се за Pitlane.TV за още български автомобилен спорт (реален и виртуален).

What's your reaction?
0Браво0Слабо0Любов0Тъпо0Хаха0WTF?

Add a comment

За контакти
Дизайн и разработка от
Bulgarian BG English EN