Пилотът на Green Fox Motorsport Христо Ублев успя да се нареди 4-ти на старта след добра квалификация. Пол позишън взе Мергим Алю до него Филип Джонсън а трети остана Патрик Соколовски. Даниел Марков от отбора на Vertical Grip Racing записа пета квалификация, а Искрен Пондев остана 7-ми. Бойко Шопов записа 12-та квалификация, а Георги Райчев, Виктор Върбанов, Юлиян Геновски, Михаил Великов и Васил Ангелов не успяха да запишат време, за да си намерят място на старта. Веднага след изгасването на светофара, Христо Ублев и Даниел Марков се включиха в преследването на Пьотр Матушак, а малко след това и Пондев се присъедини към тях. По-назад в колоната Юлиян Геновски предприе атака още в първия завой срещу Михаил Великов. Тази маневра бе успешна, но за съжаление не се хареса на Великов и след края на състезанието двамата пилоти си размениха реплики.

След популярния завой „Радилон“ Виктор Върбанов изгуби контрол над автомобила си. След края на състезанието каза, че имал технически проблем с волана. 20-минути по-късно, автомобилите от GT3 класа започнаха да застигат по-бавните GT4-ки. Реално това бе второто начало на едночасовото състезание. Тук вече нещата станаха двойно по-трудни, защото пилотите които водят битки в класовете си, трябваше вече да се съобразяват и с постоянния трафик на белгийската писта. В хода на състезателната дистанция, Бойко Шопов и Виктор Върбанов бяха ударени от застигащи ги автомобили от другия клас, за тях може да се каже, че състезанието не бе по вкуса им. Същото се случи и с Искрен Пондев, който вървеше на пета позиция, преди да бъде ударен на „Бланшимонт“. Веднага след това под афект, направи превишаване на скороста в боксовете, което доведе до 45 секундно наказание. По този начин той отпадна от борбата в състезанието.

Проблемите достигнаха и до Георги Райчев. След неточна преценка в питлейна, Райчев се наложи да влезе обратно в следващата обиколка, за да бъде дозаредено BMW-то му. Новите пилоти на Green Fox Motorsport и Vertical Grip Racing, Юлиян Геновски и Васил Ангелов, направиха спокойно и чисто състезание, класирайки се на 11-та и 12-та позиция в общото класиране на PRO и AM в група GT4.

Христо Ублев без малко щеше да се добере до третата позиция в класа, ако не бе малката неточност по време на дозареждането на своя Cayman, която му коства ценните 10 секунди. Даниел Марков пък се разписа с първа победа в клас AM. След края на състезанието съобщи, че състезанието за него е протекло по напълно нормален начин и е доволен.

Остави коментар

Бюлетин

Абонирай се за нашия бюлетин и получавай пръв актуални новини и оферти от българския SIM Racing

Bulgarian BG English EN