32 пилоти участваха в първия кръг от Bulgarian Electronic Racing Series, който се проведе на легендарната, американска писта Лагуна Сека. Това е абсолютен рекорд откакто се провежда турнира. Състезанията отново са разделени в два манша, като за втория броя на обърнатата решетка се тегли на живо на жребии. Новия автомобил, с който се провеждат надпреварите е Audi RS 3 LMS, който е много по-различен от Porsche 911 GT3 Cup (използван в първия сезон).

Квалификация беше спечелена от шампиона Христо Ублев, който даде време 1:31.168, което беше с 0.002 секунди по-добро от резултата на втория Стелиян Чепилевски. От втора стартова редица потеглиха Галин Петров и Александър Смоленски. С изгасването на светофара на старта, Ублев отстъпи лидерската позиция и колоната поведе Чепилевски. Стелиян нямаше никакви проблеми с автомобила през цялото състезание и от първата до последната обиколка беше водач на колоната. Зад него зрителите наблюдаваха люта борба за всяка позиция. В хода на състезанието Ублев допусна грешка при спирането на един от завоите и се завъртя. Въпреки, че успя да вдигне темпото в оставащите до края, той не успя да навакса загубеното време и достигна до 4-та позиция. Втори в надпреварата завърши световния картинг шампион Никола Цолов от Apex Racing Academy, а трети финиша пресече Галин Петров от Търново Моторспорт.

Прословутият завои „Тирбушона“ с 18 метра промяна в денивилацията

За второто сътезание от първа позиция потегли Слав Славчев. Жребия за Манш 2 определи пълно обръщане на стартовата решетка, което прати пилотите от подиума в състезание №1, много назад. Въпреки това обаче Никола Цолов успя отново да достигне до подиум финиширайки трети в Манш №2. Победител във втората надпревара стана Искрен Пондев от Green Fox Motorsport, а втори остана съотборникът му Христо Ублев. Стелиян Чепилевски, който триумфира в първото състезание не успя да се справи толкова лесно с трафикът пред него и след няколко контакта с опоненти финишира на шеста позиция. След наложените наказания от рейс контрола на пилоти причинили инциденти, Чепилевски се изкачи с още една позиция.

Към момента в генералното класиране върха е окупиран от трима пилоти с равен брой точки – Никола Цолов, Христо Ублев и Стелиян Чепилевски (68 точки). В отборното класиране първи са Green Fox Motorsport, които имат само 1 точка преднина пред Apex Racing Academy. Трети е отбора на Automec, съставен от гост пилотите Рой Вервеке и Чезаре Ризо. Следващото състезание е в Сряда (24 Юни) от 20:00 часа българско време на пистата Daytona. LIVE стрийм на състезанието и коментарно студио може да гледате в каналите на Pitlane.TV Gaming в YouTube и Facebook.

Остави коментар

Бюлетин

Абонирай се за нашия бюлетин и получавай пръв актуални новини и оферти от българския SIM Racing

Bulgarian BG English EN