Христо Ублев от отбора на Green Fox Motorsport спечели първата шампионска титла във виртуалните, пистови серии на България. Това се случи по време на шестия последен кръг на пистата Каталуния (Испания).

Христо потегли от втора стартова решетка за първия манш, но още в завой №1 застана начело на колоната и до края на състезанието не отстъпи позиция си. Основния преследвач на Ублев в генералното класиране, Мертол Шахин, стартира състезанието от последна позиция поради наложено наказание от рейс контрола в петия кръг на пистата Зандвоорт. Въпреки, че успя да прогресира до 5-та позиция в първия манш Мертол изостана в точковия актив и по този начин Ублев си гарантира титлата.

Борбата за бронза в общото класиране изглеждаше много заплетена. За третото място се бориха пилотите Искрен Пондев, Георги Димитров и Павел Лефтеров. С най-бърза обиколка и второ място от първия състезателен манш младия картинг пилот Георги Димитров успя да се изкачи до трета временна позиция преди началото на второто състезание в Барселона.

И когато по всичко личеше, че той ще си гарантира трето място в генералното класиране дойдоха и проблемите за него. Във втория манш Димитров получи 55 секундно наказание за причиняване на катастрофа и това го смъкна с една позиция надолу в генералното класиране. Искрен Пондев си върна третата позиция с добро каране и подиум и така успя да запази бронза след последния кръг.

В шестте седмици на сезона участие взеха 26 различни състезатели. Сред SIM рейсърите впечатление правиха и имена като Никола Цолов (Световен Картинг Шампион за 2019 г.), Павел Лефтеров (Победител от 24-часа на Нюрбургринг), Георги Дончев (Porsche Sports Cup), Стефан Цанков (Дрифт шампион на България за 2018 г.) и много други.

В средата на юни се очаква да започне втория сезон в BULERS сериите, вече има подадени заявки за участие от нови звездни имена. Организаторите подготвят нови и различни трасета, оптимизация на правилника и още куп изненади. Втория сезон отново ще бъде излъчван на живо в социалните мрежи Facebook и YouTube.

Остави коментар

Бюлетин

Абонирай се за нашия бюлетин и получавай пръв актуални новини и оферти от българския SIM Racing

Bulgarian BG English EN