Тази вечер от 22:00 българско време започва Apex Racing League GT Trophy, където участие ще вземат 8 български SIM Racing състезатели. Шампионата ще включва 7 кръга на различни трасета, а началото дава добре известната писта Спа-Франкоршамп в Белгия. Организаторите ще са предвидили 2 отделни класа автомобили GT3 и GT4, а всеки клас ще бъде разделян на още 2 подкласа AM и PRO в зависимост от iRating-а на участниците в него.

Няколко часа преди началото на турнира потърсихме представители на три от българските отбори, които ще участват в международния шампионат за да им направим кратко блиц интервю.

– Остават броени часове до началото на ARL GT Trophy. Успяхте ли да се подготвите?

Виктор Върбанов
(Jekov Rally School)

– Не бих казал, че успяхме да се подготвим добре. Вчера беше първата тренировъчна сесия, която организаторите пуснаха и не знаем какво да очакваме. Плюс това за първи път ще карам с BMW M4 GT4 и все още се адаптирам към специфичността му.

Искрен Пондев
(Green Fox Motorsport)

– Ще усатваме с 3 коли. Направихме 5 трениръчни сесии за първия кръг и мисля че ще се представим на добро ниво. Аз лично се чувстват готов, но нямам големи очаквания за представяне. По-скоро го приемам като един вид тренировка. Приоритет ми е представянето в българския шампионат.

Васил Ангелов
(Vertical Grip)

– Подготовката продължава и днес, непосредствено преди състезанието. Пистата вече е доста позната, карали сме преблизително 2 седмици. Междувременно имахме тренировки и за BULERS. В общи линии мисля, че успяхме да се подготвим.

– Каква ще бъде отборната тактика?

Виктор Върбанов
(Jekov Rally School)

– Тепърва ще я изграждаме след като премине първото състезание. Засега целта е просто да финишираме.

Искрен Пондев
(Green Fox Motorsport)

– Всички в отбора са поставени на равни начала, но фаворит ще бъде Христо Ублев. Тактиката ще бъде самостоятелна за всеки кръг. След първото състезание ще направим по-конкретна цел до края на шампионата.

 

Васил Ангелов
(Vertical Grip)

– Отборната тактика ще бъде да караме чисто, защото правилникът тук е много стриктен спрямо инциденти. Започваме шампионата като всички в отбора са равнопоставени и в хода на сезона, ако някой от нас има шансове да се бори за призово класиране, останалите двама ще му помагат с каквото могат.

– Успяхте ли да проучите конкуренцията?

Виктор Върбанов
(Jekov Rally School)

– До колкото успяхме да видим от вчерашната тренировъчна сесия – конкуренцията, не е никак бавна. Определено ще се получат оспорвани състезания!

Искрен Пондев
(Green Fox Motorsport)

Нямаме представа срещу какви хора ще се изправим. Със сигурност ще има много бързи пилоти в нашия клас. Видяхме няколко човека със сериозни шансове за първите места по време на тренировките, но резултатите там не са показателни. Смятам, че ще сме от отборите замесени в борбата за титлата.

Васил Ангелов
(Vertical Grip)

Очакваме солидно представяне от страна на няколко чуждестранни пилоти, които показаха сериозно темпо в тренировките и са с голям опит в iRacing. А както знаем, българските пилоти в ARL GT Trophy също са на високо ниво.

– Има ли познати имена във вашия клас оснен българските пилоти, с които карате в BULERS?

Виктор Върбанов
(Jekov Rally School)

– Има няколко имена, с които сме карали в други официални състезания и ще бъде интересно да видим как ще се предсатвят и тук.

Искрен Пондев
(Green Fox Motorsport)

– Не забелязах познати имена в списъка със заявените пилоти, но това не означава че няма да има борба. Надяваме се конкуренцията да бъде силна, за да продължим да се развиваме.

Васил Ангелов
(Vertical Grip)

– Да, Patryk Sokołowski от Полша е познато име за нас. Също ни направи добро впечатление и турския пилот Mergim Aliu. Има няколко шведски състезатели, с които също сме се срещали в други шампионати.

Остави коментар

Бюлетин

Абонирай се за нашия бюлетин и получавай пръв актуални новини и оферти от българския SIM Racing

Bulgarian BG English EN