Христо Ублев записа трета поредна победа в клас GT4 на Apex Racing League GT Trophy. За разлика от предните две надпревари този път пилота на Green Fox Motorsport поведе коланата в неговия клас още след втората обиколка. Ублев потегли от втора стартова решетка, като единствен пред него беше прекия му опонент в генералното класиране на GT4 Pro – Мергим Альо. Останалите български участници започнаха състезанието много добре, като към втората обиколка в ТОП 3 бяха български пилоти.

След индивидуална грешка в последния завои, Виктор Върбанов се завъртя и потъна в класирането. В прозорецът предвиден за влизане в боксовете, Върбанов допусна грешка изключвайки неволно Pit-Limiter-а. Това от своя страна доведе до наказание и допълнителен престой за пилота на JRS. Съотборникът му Бойко Шопов също се движеше с добро темпо, но след няколко контакта между него и Силкок той също изпадна от борбата за по предно класиране. По-късно същият, беше замесен и в инциденти със застигащите ги GT3 автомобили. Пилотите на Vertical Grip (Георги Райчев и Даниел Марков) загубиха темпо след петата обиколка и в крайна сметка финишираха четвърти и пети. Третия пилот на тима (Васил Ангелов) приключи състезанието към средата на сесията след удар в стената на дългата права преди последния завои. Юлиян Геновски стартира надпреварата с грешка, пропускайки да зареди достатъчно гориво за състезанието и така потегли от бокса.

Виктор Върбанов и Даниел Марков в спор за втора позиция, докато Мергим Алю изтърпява наказание в ляво от състезателната треактория.

Ублев беше застигнат от Пьотър Матушак в последната обиколка, но въпреки рекордната обиколка на поляка Ублев не допусна грешка и спечели борбата в GT4 на Себринг. Следващия кръг е другия вторник на пистата Road America.

Остави коментар

Бюлетин

Абонирай се за нашия бюлетин и получавай пръв актуални новини и оферти от българския SIM Racing

Bulgarian BG English EN