Третия сезон в най-популярния, български, виртуален шампионат BULERS стартира тази седмица на пистата Oulton Park във Великобритания. До момента заявки за участие са подали над 30 от най-добрите български сим рейсъри, като се очаква до неделя решетката да бъде изцяло запълнена (максималния капацитет е 40 автомобила).

Шампионата ще включва 8 кръга разпределени в 8 уикенда, като формата на едно състезание представлява: два отделни състезателни манша. Първия манш включва 10 минутна тренировка, 20 минутна квалификация и 25 минутно състезание. За втория манш пилотите стартират на обърната решетка, като броя на обърнатите автомобили се определя от жребий теглен на живо. Така например победителя от първия манш има голяма вероятност да стартира последен за второто състезание, а пилотите завършили на последни позиции в първото състезание получават шанс да стартират от по-предна решетка за второто.

Всеки отделен манш носи точки за пилотите и отборите, като освен за позиция организаторите дават и бонус точки за пол позиция, най-бърза обиколка и за всички пилоти завършили без инцидент (напускане на очертанията на трасето или контакт с друг автомобил).

Този вид състезания набира голяма популярност в целия свят и България не прави изключение. Освен, че носи наслада за зрителите sim racing-а е изключително полезен и достъпен начин за много отбори и пилоти да повишават уменията си в симулирана и безопастна среда. През изминалите два сезона някой от най-добрите български пилоти участваха BULERS сериите (Никола Цолов, Павел Лефтеров, Георги Дончев, Стефан Цанков, Георги Димитров, Искрен Пондев и още много други).

Надпреварите ще бъдат излъчвани на живо във Facebook страницата на шампионата от 18:30 часа. ( https://www.facebook.com/bulerscom )

Остави коментар

Бюлетин

Абонирай се за нашия бюлетин и получавай пръв актуални новини и оферти от българския SIM Racing

Bulgarian BG English EN